Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Vodič sľúbil zrazeným chodcom na priechode, že sa vráti. Ponáhľal sa

Ilustračné foto Foto: TASR

Polícia v spolupráci s občanmi vodiča vypátrala.

Lučenec 30. novembra (TASR) - Dvoch ľudí na priechode pre chodcov zrazil vo štvrtok 29. novembra v Lučenci vodič osobného auta. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Márie Faltániovej, vodič pri zrazených chodcoch zastal, avšak oznámil im len, že sa veľmi ponáhľa. Policajti vodiča dnes vypátrali.

Lučenecká polícia vyšetruje dopravnú nehodu, pri ktorej vodič Škody 120 zachytil na priechode prechádzajúcich chodcov. Po zrážke sa 43-ročná žena a 50-ročný muž z Lučenca ocitli na zemi.

"Vtedy neznámy vodič s vozidlom zastal pri pravej krajnici, z vozidla vystúpil a povedal, že sa veľmi ponáhľa, ale vráti sa späť na miesto dopravnej nehody a z miesta odišiel. Po vodičovi začala pátrať polícia. Dnes dopoludnia ho v spolupráci s občanmi vypátrala. Ide o 55-ročného muža z Lučenca, ktorému už zadržali vodičský preukaz," informovala Faltániová.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví. Pri nehode utrpel chodec zlomeninu pravého členka s dobou liečenia osem týždňov. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.