Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

VLAK SA ZRAZIL S NÁKLADIAKOM: Doprava je v úseku Nitry obmedzená

Na snímke zrážka vlaku s nákladným autom. Foto: Polícia SR - Nitriansky kraj/Facebook

Pri nehode utrpel vodič nákladného auta zranenie, z 236 cestujúcich vo vlaku nebol nikto zranený.

Nitra 15. júla (TASR) – V Dolných Krškanoch pri Nitre sa na železničnom priecestí na Dvorčianskej ulici zrazil v pondelok osobný vlak s nákladným autom. Nehoda sa stala krátko po 7.30 h. Vlak po zrážke ťahal nákladné auto približne 100 metrov. Následkom nárazu sa vlaková súprava vykoľajila. Pri nehode utrpel vodič nákladného auta zranenie, z 236 cestujúcich vo vlaku nebol nikto zranený. Vodiča s poranením hlavy a ruky transportovali záchranári do Fakultnej nemocnice v Nitre.

Podľa informácie hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáty Čuhákovej 42-ročný vodič nákladného vozidla s prívesom pravdepodobne vošiel na priecestie napriek červenému svetelnému znameniu. Alkohol v dychu vodičov policajti nezistili. Materiálne škody prevýšili 120.000 eur. Okolnosti a miera zavinenia dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania policajtov Okresného dopravného inšpektorátu v Nitre.



Železničná doprava v úseku Ivanka pri Nitre – Nitra je prerušená, cestujúcich preváža náhradná autobusová doprava. Obmedzená bola aj premávka mestskej hromadnej dopravy, linky 12, 14, 22 a 23 neobsluhovali zastávku Nitrianske strojárne v oboch smeroch jazdy. Podľa vyjadrenia zástupcov spoločnosti Arriva, ktorá prevádzkuje mestskú hromadnú dopravu v Nitre, je premávka liniek po odstránení následkov dopravnej nehody obnovená, spoje premávajú na celej trase podľa platných cestovných poriadkov.