Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

VIDEO: Bratislavská karta rozšírila svoju ponuku do celého kraja

Katedrála sv. Martina. Foto: TASR - Dano Veselský

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal uviedol, že cieľom je zlepšovať ponuky pre turistov a predĺžiť ich priemernú dobu ubytovania.

Bratislava 25. apríla (TASR) – Bratislavská turistická karta (Bratislava Card) má nový koncept, ktorý rozšíril jej ponuku do celého Bratislavského kraja. Domáci i zahraniční turisti budú mať tak túto sezónu k dispozícii viac ako 120 zliav, bezplatné prehliadky hlavného mesta, vstupy do múzeí a galérií či cestovanie integrovanou dopravou v celom Bratislavskom kraji.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal uviedol, že cieľom je zlepšovať ponuky pre turistov a predĺžiť ich priemernú dobu ubytovania. "Chceme to dosiahnuť okrem kvalitných služieb aj ich rozšírením. Naším cieľom je dostať ľudí nielen do hlavého mesta, ale aj do ostatných častí bratislavského metropolitného regiónu, či je to Senecko, Malokarpatsko alebo Záhorie," priblížil.



Bratislavská karta už funguje 11 rokov a jej minuloročný reštart priniesol 30-percentný nárast jej predaja a vyšší záujem o spoluprácu zo strany možných partnerov.

"Vďaka tomu vytvorilo ponuku pre letnú sezónu 2017/2018 až 72 subjektov z verejného, štátneho a podnikateľského sektora. Tento rok prináša Bratislava Card najviac benefitov od jej vzniku, a to viac než 120 zliav na atrakcie, tematické prehliadky mesta, reštaurácie či hotely. Rovnako aj bezplatné vstupy do mestských múzeí a galérií, bezplatnú prehliadky a dopravu v celom Bratislavskom kraji," povedala predsedníčka predstavenstva Bratislavskej organizácie cestovného ruchu – Bratislava Tourist Board (BTB) Alžbeta Melicharová.



Do projektu sa zapojil aj Bratislavský samosprávny kraj (BSK), ktorý prostredníctvom Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) rozšíril bezplatnú dopravu pre držiteľov turistickej karty do celého kraja. Turisti sa tak môžu bezplatne dostať do Modry, Pezinka i Senca. "Toto považujem za mimoriadne dobrý krok. Smerujeme k tomu, aby sme ľudí čo najdlhšie udržali kdekoľvek v kraji a na ktorýchkoľvek atrakciách, ktoré ich zaujímajú. Aby sme im ponúkli okrem zliav aj integrovanú dopravu," povedal predseda BSK Pavol Frešo. Zároveň vyzdvihol vznik samostatnej mapy Bratislava Card City & Region, kde sú v prehľadnej forme uvedení všetci partneri, dopravné spojenie a všeobecné informácie o regióne i hlavnom meste. "Tým návštevníci získavajú celkový prehľad o destinácii a jej atraktivitách," podotkol Frešo.



Predaj Bratislava Card je zabezpečovaný prostredníctvom turistických informačných centier BTB. Taktiež ich turisti môžu nájsť na niektorých zákazníckych centrách dopravných uzlov a recepciách vybraných hotelov. Karta je pre turistov k dispozícii v troch variantoch, a to jedno-, dvoj- a trojdňová.

Momentálne sa pripravuje aj samostatná mobilná aplikácia, ktorá by mala umožniť predaj karty a slúžiť bude aj ako nástroj na akceptáciu zliav.