Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Skalici poslanci schválili druhú zmenu rozpočtu

Skalica. Foto: TASR Zdenko Dzurjanin

Aj keď rozpočet prešiel takmer jednohlasne, komisia v ňom vidí aj riziká.

Skalica 13. mája (TASR) – Poslanci na Mestskom zastupiteľstve (MsZ) v Skalici schválili druhú zmenu mestského rozpočtu. "Zmenu rozpočtu si vynútili predovšetkým sankcie a prehraté spory, ktoré mesto v poslednom období zaznamenalo, a takisto mierne zvýšenie platov približne v objeme piatich percent, aby boli pokryté základné požiadavky zamestnancov," uviedol pre TASR poslanec a predseda komisie pre ekonomiku, správu majetku a pôdohospodárstvo Miroslav Horňák.

Aj keď rozpočet prešiel takmer jednohlasne, komisia v ňom vidí aj riziká. "Ide o oblasť rekonštrukcie komunikácií a chodníkov, kde má mesto problémy a výdavky na túto časť nie sú v dostatočnej výške. Problém je aj pri rekonštrukcii Základnej školy na Strážnickej ulici, kde počítame s financiami z grantov. Je otázne, či budú v letných mesiacoch, keď by sa mala oprava uskutočniť, k dispozícii a či si preto nebudeme musieť zobrať úver," doplnil Horňák.

"Na aprílové MsZ predložila primátorka Anna Mierna rozpočet, v ktorom chýbalo krytie straty spoločnosti Správa mestského majetku, ktorej jediným spoločníkom je mesto. Preto sme ako poslanci navrhli rozpočet prepracovať. Okrem toho sa podarilo doriešiť v rozpočte fakt, že z neho vypadol plánovaný úver vo výške 700.000 eur," spresnil pre TASR poslanec Martin Kojš.

Poslanci schválili rozpočet tak, ako ho odporučila mestská rada, s jedinou zmenou, keď prešiel návrh poslanca Milana Romana. Navrhol zvýšiť výdavkovú časť o 7500 eur, ktoré komisia pre vzdelávanie, mládež a šport rozdelí medzi športové kluby.