Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Šali pribudnú nové ihriská i zeleň

Na snímke je mesto Šaľa. Foto: teraz.sk

Nové ihrisko vznikne na dnešnej asfaltovej ploche na Cintorínskej ulici. Jeho okolie dotvoria lavičky a výsadba zelene. Ďalšiu športovú plochu vybuduje mesto na Slnečnej ulici.

Šaľa 20. marca (TASR) – V Šali by sa už o niekoľko týždňov mala začať výstavba a modernizácia ihrísk a oddychových plôch. Mesto ich chce odovzdať do užívania v priebehu júla tohto roka.

Nové ihrisko vznikne na dnešnej asfaltovej ploche na Cintorínskej ulici. Jeho okolie dotvoria lavičky a výsadba zelene. Ďalšiu športovú plochu vybuduje mesto na Slnečnej ulici. „Okrem lezeckej zostavy ju budú tvoriť aj exteriérové fitnes zariadenia. Prostredie tu bude atraktívnejšie aj vďaka street art stene, ktorá sa zriadi popri asfaltovej ploche v dĺžke 12 metrov,“ uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.

Modernizovať sa bude aj pieskovisko na Slnečnej ulici. „Mamičky a ich ratolesti sa môžu tešiť na drevený altánok s lavičkami a stolom, rôzne druhy hojdačiek a na poschodový domček, ktorý ponúkne deťom rôzne možnosti šantenia. Samozrejmosťou všetkých troch ihrísk bude bezbariérový prístup, miesto na odstavenie bicyklov, nové lavičky či smetné koše,“ povedala Kollerová.

Ako pripomenula, v okolí ihrísk sa vysadí nová tráva, stromy a živé ploty. Modernizácia ihrísk tak v konečnom dôsledku prispeje aj k zlepšeniu mikroklímy. Okrem toho, že sa v okolí všetkých troch plôch vysadí nová zeleň, na jednom mieste sa zriadi aj vodozádržné zariadenie. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR vyhodnotilo projekt mesta Šaľa ako jeden z najlepších, a preto ho podporilo nenávratným finančným príspevkom vo výške 493.910 eur.