Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V okresoch Lučenec, R. Sobota a Revúca pribudlo 136 bytov v roku 2018

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jana Vodnáková

Najviac bytov regióne, 72, pribudlo v okrese Lučenec. Najmenej bytov pribudlo v uplynulom roku v okrese Revúca- 10.

Lučenec/Rimavská Sobota/Revúca 25. marca (TASR) – Dovedna 136 bytov bolo vlani dokončených v okresoch Lučenec, Rimavská Sobota a Revúca. Informovala o tom Eva Hajová z Odboru informatiky, registrov, informačných služieb Štatistického úradu SR – Sekcie zberu a spracovania dát v priemysle a terénnych zisťovaní v Banskej Bystrici.

Najviac bytov regióne, 72, pribudlo v okrese Lučenec. „Oproti roku 2017 sa znížil počet dokončených bytov o 7, čo je pokles o 8,9 percenta," konkretizovala Hajová. V sledovanom období sa v tomto okrese podľa jej slov začalo stavať 69 bytov a medziročne sa tak počet začatých bytov znížil o 47.

V okrese Rimavská Sobota bolo za minulý rok dokončených 54 bytov. „V porovnaní s rokom 2017 sa v spomínanom okrese zvýšil počet dokončených bytov o 12, čo znamená nárast o 28,6 percenta," priblížila Hajová s tým, že v sledovanom období sa v okrese začalo stavať 60 bytov. „Medziročne sa tak počet začatých bytov zvýšil o tri," dodala.

Najmenej bytov pribudlo v uplynulom roku v okrese Revúca, podľa Hajovej ich bolo 10. „Oproti roku 2017 sa zvýšil počet dokončených bytov o šesť. V sledovanom období sa v tomto okrese začalo stavať šesť bytov a medziročne sa tak ich počet znížil o dva," zakončila.