Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V bratislavskom Novom Meste ukončia kultúrne leto hody

Kultúrne leto v Bratislave, archívne foto Foto: TASR

Dračie lode, súťaž vo varení rybacej polievky, guláš či futbalový turnaj. To všetko čaká na návštevníkov ukončenia kultúrneho leta v Bratislave.

Bratislava 6. septembra (TASR) - Bratislavské Nové Mesto ukončí počas nadchádzajúceho víkendu svoje kultúrne leto a jeho záver sa bude niesť v hodovej atmosfére. Na návštevníkov čakajú dračie lode, súťaž vo varení rybacej polievky či Vašo Patejdl.


Novomestské hody odštartujú v piatok 7. septembra. Od 17.00 h bude hrať na Kuchajde dychová hudba a viazať sa bude hroznový veniec. Ten potom hodový sprievod odnesie do kostola na Teplickej ulici a nechá požehnať. Pre každého, kto sa do sprievodu zapojí, je pripravený guláš a samospráva sľubuje aj prekvapenie.

Sobota (8.9.) bude na Kuchajde patriť športu a detským súťažiam.

Od 10.00 h na Bratislavčanov čaká aj hodový futbalový turnaj či súťaž vo varení rybacej polievky. Návštevníci sa tiež môžu tešiť na nevšednú atrakciu – preteky dračích lodí.

Od 10.00 h bude prípravná fáza a zaškolenie štartujúcich, po ktorom sa začnú samotné preteky. Súťažiť budú proti sebe vždy dve posádky. Každá sa skladá maximálne z 20 veslárov a jedného bubeníka, ktorý udáva rytmus pre pádlovanie údermi na bubon. Organizátor pretekov zabezpečí pre každú posádku aj profesionálneho kormidelníka. Návštevníci sa budú môcť na lodi v tvare draka aj previesť.

Od 14.00 h odštartuje na Kuchajde kultúrny program. Predstavia sa Barbora Balúchová so Starmaniou, Vašo Patejdl s Jurajom Burianom, skupina Funkiez a chýbať nebude ani ľudová hudba, detský tanečný súbor, divadlo pre deti, tombola, diskotéka a podvečer zapália vatru.


V nedeľu 9. septembra sa veriaci o 10.30 h stretnú na slávnostnej hodovej omši v kostole na Teplickej ulici.

Vstup na novomestské hody je zdarma. O podujatí informuje mestská časť na svojej webovej stránke.