Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Novomestské Kultúrne leto otvorí Hammel, Vidiek a ohňostroj

Atmosféra na jazere Kuchajda počas Kultúrneho leta. Foto: TASR/Martin Baumann

Chýbať nebude ani tradičné zapaľovanie vatry. Vstup na celý program je bezplatný.

Bratislava 23. júna (TASR) - V bratislavskom Novom Meste dnes otvoria 21. ročník Kultúrneho leta.

Návštevníkov bude v areáli prírodného kúpaliska Kuchajda zabávať spevák Pavol Hammel, skupina Vidiek či tanečníci s Let's Dance. Program odštartuje o 15.00 h.

Kultúrne popoludnie sa začne detským blokom. V rámci neho sa najskôr predstavia žiaci z novomestských základných škôl, chlapci a dievčatá sa môžu tešiť aj na Divadielko Babena a Detský folklórny súbor Čečinka. Do sýtosti sa vyšantia na nafukovacích atrakciách, trampolínach či pri ďalších prekvapeniach, ktoré pre nich samospráva pripravila.

V programe potom vystúpi Veselá muzika zo Stupavy, no pripravených je aj mnoho ďalších atrakcií. Rytieri Galahad predvedú ukážky bojového umenia a niekdajší štýl ich života v osade. Bratislavčania budú môcť ochutnať aj stredoveké jedlá.

Atmosféra na jazere Kuchajda počas Kultúrneho leta.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
Od 18.00 h sa začne hlavná časť programu. Otvorenie Kultúrneho leta ponúkne legendu slovenskej populárnej hudby Pavla Hammela, ktorý zahrá a zaspieva v sprievode Orchestra Gustava Broma. Po nich bude pódium patriť skupine Vidiek a návštevníci sa tiež môžu tešiť na vystúpenie tanečníkov zo show Let's Dance.

"Pri zostavovaní programu sme dbali na to, aby si na svoje prišli skutočne všetci — deti, priaznivci folklóru, tanca aj populárnej hudby," priblížil starosta Nového Mesta Rudolf Kusý. Celý program vyvrcholí veľkolepým ohňostrojom, ktorý "odpália" o 21.45 h. Chýbať nebude ani tradičné zapaľovanie vatry. Vstup na celý program je bezplatný.

Dnešné podujatie odštartuje sériu ďalších kultúrnych akcií, ktoré vyplnia letnú sezónu v Novom Meste. Bratislavčania sa môžu tešiť na pravidelné sobotné koncerty a letné kino na Kuchajde, nedeľné promenádne koncerty v parku na Račianskom mýte, filmové pondelky pre pamätníkov a tanečné sobotné večery v Stredisku kultúry na Vajnorskej ulici, detské nedeľné popoludnia na Partizánskej lúke či hudobné štvrtky v obchodnom centre Slimák.