Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Lučenci nachytali toho istého opitého vodiča dvakrát za polhodinu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Mladému mužovi za volantom policajti namerali 2,23 promile, zadržali mu vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu. Napriek tomu opäť sadol za volant.

Lučenec 19. Novembra (TASR) - V priebehu 30-tich minút nachytali policajti dvakrát toho istého vodiča pod vplyvom alkoholu. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru Mária Faltániová, najskôr mu zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu. O pol hodinu skontrolovali 27-ročného vodiča na inom mieste opäť za volantom. Teraz mu hrozí väzenie až na jeden rok.

Mladého muža z Kalinova zastavila policajná hliadka najskôr v sobotu 17. Novembra o 14.10 na ulici Martina Rázusa. "Na križovatke so Zvolenskou ulicou mu policajti pri dychovej skúške namerali hodnotu 1,07 miligramu alkoholu, čo je 2,23 promile. Ďalšiu jazdu mu policajti zakázali a zadržali mu vodičský preukaz. Následne o 14.45 hodine ho opäť zastavila policajná hliadka na ulici M. Rázusa, pred budovou Dart Club. V dychu mu namerali 1,09 miligramu alkoholu. Vodiča polícia zadržala a bola mu obmedzená osobná sloboda," informovala Faltániová.

Muža z Kalinova umiestnili do policajnej cely. Po vytriezvení a vykonaní policajných úkonov poverený príslušník spracoval návrh na podanie obžaloby a ukončenie veci v super rýchlom konaní. Za tento prečin hrozí vodičovi trest odňatia slobody až na jeden rok.