Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V Košiciach má LIDL už osem predajní, na Slovensku 129

Foto: Lidl

V poradí 129. predajňu otvoril Lidl v pondelok 23. októbra v Košiciach.

Poprad 23. októbra (OTS) - Najnovšia predajňa Lidl na Slovensku sa od pondelka 23. októbra nachádza v košickom OC Cassovia. V Košiciach má Lidl osem prevádzok, na Slovensku celkovo už 129, v roku 2017 otvoril Lidl zatiaľ tri nové predajne. Diskontný reťazec zároveň pokračuje v projekte modernizácii svojich starších filiálok.
Filiálka, ktorá sa nachádza na ulici Pri prachárni, má rozlohu predajnej plochy 1400 m2, zamestnanie v nej nájde 24 ľudí. Samozrejmosťou je vlastná pekáreň, ktorá bude zákazníkom viackrát denne ponúkať chrumkavé a teplé pečivo priamo z pece.

Táto predajňa predstavuje z pohľadu použitých technológii najvyšší štandard v našej sieti. Jej výstavba trala približne päť mesiacov, pričom nejde o našu poslednú otvorenú predajňu v tomto kalendárnom roku. Som presvedčený, že zákazníci si túto predajňu obľúbia a nakupovanie pre nich bude príjemným zážitkom,“ uviedol Štefan Simon, prokurista spoločnosti Lidl Slovenská republika.


Pri príležitosti otvorenia novej predajne podporí obchodný reťazec žiakov neďalekých základných škôl Gemerská a Užorodská. Za každý nákup v hodnote aspoň 10 € v prvý deň predaja venuje Lidl 50 centov na športové a pedagogické pomôcky pre viac ako 650 žiakov navštevujúcich spomenuté školy. „Teší ma, že doplnením stavu športových potrieb budeme môcť žiakov aj naďalej viesť k zmysluplnej športovej činnosti a takýmto spôsobom prispieť k budovaniu ich zdravého životného štýlu,“ povedal Štefan Koľ, riaditeľ ZŠ Gemerská. V podobnom duchu sa vyjadril aj riaditeľ ZŠ Užhorodská RNDr. Mikuláš Tóth: „Podporu vo vzdelávaní žiakov si nesmierne vážime. Športové potreby je nevyhnutné stále dopĺňať aj vzhľadom na to, že naši žiaci sú športovo aktívni nielen na škole, ale sú členmi aj športového klubu Florko Košice.

Na slávnostnom otvorení novej predajne sa zúčastnila aj riaditeľka OC Cassovia Mgr. Ľubica Krkošková, ktorá povedala: „Sme veľmi radi, že sa nám všetko podarilo úspešne zvládnuť a že sa dnes začína nová etapa. Verím, že toto obdobie – Lidl v OC – bude trvať desiatky rokov. Registrujeme veľmi dobré ohlasy z celého mesta, ľudia sa tešia, že v Cassovii pribudol nový predajca potravín.“

Lidl na Slovensku v 129 predajniach, troch logistických centrách a na centrále zamestnáva viac ako 4000 ľudí. Diskont v priebehu ostatných dvanástich mesiacov zvýšil mzdy zamestnancov predajní a skladov logistických centier celkovo o štvrtinu, nástupné platy narástli dokonca až o 28%. Priemerný mesačný plat na pozícii predavač –ka / pokladník – čka je v Lidli 771€, približne o dve pätiny viac v porovnaní s trhovým priemerom v maloobchode podľa portálu platy.sk. Aj preto považujú viac ako dve tretiny Slovákov Lidl za dobrého zamestnávateľa. Vyplynulo to z májového prieskumu agentúry GfK na reprezentatívnej vzorke 500 ľudí vo veku 18 – 45 rokov.