Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V Horskom parku sa dnes hľadá Pes sympaťák 2012

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Na akcii sa tradične predstavia aj policajné služobné psy z odboru kynológie a hipológie Prezídia Policajného zboru či športová kynológia.

Bratislava 23. júna (TASR) – Areál bratislavskej Horárne Horský park dnes po roku opäť patrí psom. Bude sa totiž medzi nimi hľadať ten najsympatickejší. Siedmy ročník súťaže Pes sympaťák 2012 štartuje na poludnie.

Ako TASR informoval staromestský hovorca Tomáš Halán, prezentácia psov sa začne o 10.00 h a samotnú súťaž otvorí o 12.00 h prvá disciplína pre deti do 15 rokov - Dieťa a pes. "Súťažiaci majú so svojimi štvornohými zverencami ukázať, aký je medzi nimi vzťah, čo psa naučili, prípadne porozprávať, ako sa zvieratko dostalo do rodiny a čo pre jej členov znamená," vysvetlil Halán.

Ilustračné foto
Foto: TASR/Henrich Mišovič
Na akcii sa tradične predstavia aj policajné služobné psy z odboru kynológie a hipológie Prezídia Policajného zboru či športová kynológia. Návštevníci uvidia ukážky práce s vodiacim psíkom, dozvedia sa o reiki kurzoch pre psov a zastúpené budú aj viaceré útulky zvierat. Majitelia budú môcť svojim štvornohým miláčikom kúpiť rôzne maškrty a tiež si nechať poradiť od veterinárneho lekára Vladimíra Pagáča alebo od psychológa psov Rudolfa Desenského.

Psy budú podľa veku zaradené do štyroch súťažných kategórií. "Musia mať platnú registračnú známku, veterinárny preukaz s platnými očkovaniami proti besnote, psinke a parvoviróze minimálne 21 dní a maximálne jeden rok pred súťažou," vysvetlil Halán. Viac informácií nájdu záujemcovia na www.pessympatak.sk.

O prvých troch umiestnených vo všetkých kategóriách, ako aj psovi, ktorý získa absolútne prvenstvo a titul Pes sympaťák 2012, rozhodnú na podujatí hlasovaním všetci prítomní. "Víťazi dostanú vecné odmeny a všetky psy, ktoré sa na akcii zúčastnia, si domov odnesú ako bonus malú pozornosť," dodal hovorca.

Do súťaže mohli majitelia svojich štvornohých miláčikov prihlásiť vopred. Môžu tak však urobiť aj dnes, priamo na podujatí. Pri prihlasovaní v deň súťaže je štartovné 6 eur za prvého psa a 5 eur za druhého.

Podujatie organizuje občianske združenie Pes sympaťák v spolupráci s mestskou časťou Bratislava-Staré Mesto a spoločnosťou Milki dog.