Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

V Galante budú premietať dokument z roku 1974

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

S filmom prišla aj myšlienka inštalovania výstavy, múzejníci vyberali predmety zo zbierok, prinášali tiež vlastné veci.

Galanta 23. apríla (TASR) - Premietanie filmu Prechádzka okresom Galanta z roku 1974 pripravilo na štvrtok (25. 4.) Vlastivedné múzeum (VM) v Galante. Chce tak Galanťanom pripomenúť skutočnosti spred polstoročia. Nainštalovalo zároveň malú nostalgickú výstavu, aby podporilo atmosféru k premietaniu. Informovala o tom Judit Pukkai z VM.

"Dokument o Galantskom okrese, ktorý máme v zbierke múzea, vyrobila Československá televízia presne pred päťdesiatimi rokmi pre Okresný národný výbor v Galante. Má 45 minút a divákom ukáže, ako vtedy mesto a okolie vyzeralo, ako sa v ňom žilo, pracovalo, obliekalo," uviedla.

S filmom prišla aj myšlienka inštalovania výstavy, múzejníci vyberali predmety zo zbierok, prinášali tiež vlastné veci. "Návštevníci môžu vidieť napríklad kempingový set, pionierske odznaky, rádiá, hračky a ďalšie zabudnuté drobnosti zo sedemdesiatych až deväťdesiatych rokov," dodala Pukkai.

Film vo štvrtok premietnu o 17.00 h v slovenskom jazyku a o 18.00 h v maďarskom jazyku. Retro výstava bude sprístupnená do 11. mája.