Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Dúbravke pôjde najviac peňazí z rozpočtu do vzdelávania a opráv

Ilustračná snímka - Dúbravka. Foto: TASR

Na investície v prospech rozvoja mestskej časti a obyvateľov, ako ich nazval prednosta Bagar, bude mestská časť čerpať úver vo výške 990.000 eur.

Bratislava 14. decembra (TASR) – Bratislavská Dúbravka bude v roku 2018 hospodáriť s mierne prebytkovým rozpočtom, ktorý ráta s príjmami 14.483.000 eur a výdavkami vo výške 14.475.000 eur. V utorok (12.12.) podvečer na svojom decembrovom zasadnutí poslanci Dúbravky v rámci rozpočtu schválili i použitie prostriedkov.

"Vzdelávanie je prioritou Dúbravky, mestská časť chce preto pokračovať v investovaní do školstva a školských objektov," uviedol na margo schváleného rozpočtu prednosta Dúbravky Rastislav Bagar. Pripomenul, že po otvorení novej materskej školy na Fedákovej ulici v tomto roku pribudne v roku 2018 škôlka i na Pedagogickej akadémii Bullova. „Táto materská škola bude svojím spôsobom jedinečná. Na pedagogickej akadémii sa totiž učia budúce vychovávateľky, ktoré tak na prax nebudú musieť nikam cestovať, ale budú ju vykonávať priamo v budove školy,“ ozrejmil prednosta, pričom pripomenul aj to, že v rámci tejto škôlky by mala tiež vzniknúť i trieda pre deti mladšie než tri roky.

Na investície v prospech rozvoja mestskej časti a obyvateľov, ako ich nazval prednosta Bagar, bude mestská časť čerpať úver vo výške 990.000 eur. "Z úveru plánujeme zatepľovať tri materské školy, rekonštruovať telocvične a priľahlé sociálne zariadenia, projektovú dokumentáciu domu kultúry či vybudovanie parkovacích miest na Hanulovej ulici," informoval prednosta.

Poslanci po dlhšej debate nakoniec úver na opravy školských objektov a telocviční akceptovali. Predseda komisie športu Branislav Semančík v tejto súvislosti komentoval zlý stav telocviční, ktorým sa komisia pravidelne zaoberá.

„Kto nerobí, ten nemá výdavky, otázka je, či sa máme zaradiť medzi mestské štvrte, ktoré nemajú výdavky. Úlohou samosprávy je však poskytovať službu človeku,"
podporil úver aj poslanec Juraj Štekláč. "Pred tromi rokmi sme sa k tomu zaviazali, dobieha nás minulosť, lebo sa nesanovalo, nerekonštruovalo," dodal.

Oproti pôvodnému zverejnenému návrhu z investičných plánov vypadla realizácia pešej zóny na M. SCh. Trnavského, rovnako samospráva upustila od zámeru kompletnej rekonštrukcie Hanulovej ulice.