Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V Bratislavskom kraji dnes otvoria výtvarníci svoje ateliéry a dielne

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Zoznam otvorených ateliérov je zverejnený na webovej stránke strediska www.moska.sk.

Bratislava 23. septembra (TASR) - V sobotu môžu návštevníci Bratislavského kraja nahliadnuť do umeleckých ateliérov v rámci podujatia Deň otvorených ateliérov. Svoje priestory sprístupnilo viac ako 50 výtvarníkov z 38 ateliérov a piatich dielní v Modre, Budmericiach, Šenkviciach, Viničnom, Pezinku, Limbachu, Svätom Jure, Bratislave, Rovinke, Stupave, Malackách, Kuchyni a Rohožníku. Otvorené budú od 10.00 do 21.00 h.

"Deň otvorených ateliérov je jedinečnou príležitosťou pre milovníkov umenia, amatérskych tvorcov, ale aj zvedavcov spoznať svet, v ktorom amatérski i profesionálni výtvarníci tvoria, kde vdychujú, prostredníctvom svojho talentu a z hĺbky svojho ducha, krásu matérií," priblížil Ján Honza z Malokarpatského osvetového strediska v Modre, ktoré je organizátorom podujatia.

Priestor je tiež vytvorený na rozhovory s autormi, výmeny názorov či vzájomnú inšpiráciu. Chýbať nebudú ani viaceré výstavy, naplánovaných je ich 12.

Zoznam otvorených ateliérov je zverejnený na webovej stránke strediska www.moska.sk. Ateliéry budú na danej adrese označené maliarskym stojanom s informačnou tabuľou a maliarskou paletou s číslom ateliéru. Podujatie podporil Fond na podporu umenia.