Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V bratislavskej Petržalke vzniká nové nákupné centrum Galéria

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Paul

Bude mať rozlohu viac ako 11.000 metrov štvorcových a otvorené by malo byť na jar 2020.

Bratislava 24. apríla (TASR) – V bratislavskej Petržalke vzniká prestavbou hypermarketu Tesco nové nákupné centrum Galéria. Bude mať rozlohu viac ako 11.000 metrov štvorcových a otvorené by malo byť na jar 2020.

"Vytvorenie novej Galérie v Petržalke je najväčšou investíciou Tesca na Slovensku od roku 2017, keď sme pri Galante otvorili najväčšie distribučné centrum v strednej Európe. Projekt Galérie sme dlhodobo pripravovali aj na základe zákazníckeho prieskumu," konštatuje výkonný riaditeľ spoločnosti Tesco na Slovensku Martin Kuruc.

Nové nákupné centrum by malo okrem súčasného hypermarketu ponúknuť viac ako 50 obchodov, 12 kaviarní a reštaurácií. "V predajni hypermarketu zostávajú všetky sortimentné skupiny tak ako doteraz, avšak obchod bude kompaktnejší," podotýka Kuruc.

Spoločnosť má na Slovensku ďalšie nákupné centrá Galéria aj pri hypermarketoch v bratislavskom Lamači, v Nitre, Dunajskej Strede a v Trnave. "Aktuálne plánujeme rozšírenie galérie v Dunajskej Strede. Pripravené máme aj ďalšie projekty, ktorých realizácia závisí aj od záujmu nájomcov," dopĺňa Kuruc.