Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Požiar v bytovke v Bánovciach nad Bebravou: Štyria zranení

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Pri udalosti zasahovalo 14 hasičov.

Bánovce nad Bebravou 21. marca (TASR) - Zranenie štyroch ľudí si vyžiadal požiar bytového domu v Bánovciach nad Bebravou, ku ktorému došlo vo štvrtok pred 3.00 h. Hasiči tam zároveň zasahovali i pri požiari osobného automobilu, informovala TASR Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

"Požiar zasiahol zaparkované osobné motorové vozidlo a priestory v bytovom dome na siedmom poschodí. Následkom požiaru priestorov bolo z bytov evakuovaných 17 osôb, pričom štyri osoby utrpeli zranenia," uviedla Križanová. Na mieste bol podľa nej aj evakuačný autobus HaZZ.

K obom požiarom došlo na ulici J. Matušku. Počas hasebných prác na automobile hasičom nahlásil miestny obyvateľ aj požiar v priľahlom bytovom dome, kde z okien na siedmom poschodí vychádzal hustý dym. Išlo o požiar v chodbových priestoroch, na ktorom sa nachádzalo sedem bytových jednotiek. "Hasiči nasadili za účelom lokalizácie požiaru dva hasebné prúdy a po čiastočnom odvetraní vykonali evakuáciu 17 osôb, z toho šesť detí z postihnutého poschodia," uviedol hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Počas hasebných prác sa podľa neho zranili štyri osoby, z toho dve deti, ktoré boli intoxikované splodinami horenia. "Zranených si prevzali dve privolané posádky záchrannej zdravotnej služby. Príslušníci HaZZ súčasne vykonali prieskum všetkých bytov, pri ktorom neboli nájdené žiadne ďalšie osoby," doplnil.

Po likvidácii požiaru, krátko po 3.30 h, hasiči všetky bytové jednotky aj chodbové priestory odvetrali, skontrolovali termovíznou kamerou a následne odovzdali príslušníkom polície. "Pre evakuované osoby zabezpečil krízový štáb mesta Bánovce nad Bebravou dočasné priestory v priľahlom kultúrnom stredisku," dodal Petrík.

Pri udalosti zasahovalo 14 hasičov z Bánoviec nad Bebravou, Partizánskeho, Púchova, Trenčína a dobrovoľní hasiči z Bánoviec nad Bebravou.