Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Útočník, ktorého zadržali na Obchodnej ulici, čelí obvineniu

Na snímke policajti a záchranári zasahujú po streľbe na Obchodnej ulici v Bratislave 31. mája 2019. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Po tomto napadnutí sa obvinený presunul na Obchodnú ulicu, kde mal nožom ohrozovať náhodných okoloidúcich.

Bratislava 4. júna (TASR) - Muža, ktorý v piatok (31. 5.) spôsobil incident pred budovou Ministerstva financií (MF) SR pri ktorom zranil jednu osobu, obvinil policajný vyšetrovateľ z prečinu výtržníctva v súbehu so zločinom útoku na verejného činiteľa. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania mal obvinený, 34-ročný Martin H. z Bratislavy, krátko po 15.00 h na Štefanovičovej ulici v Bratislave hodiť neznámy predmet do vstupných dverí budovy ministerstva a následne fyzicky napadnúť príslušníka finančnej správy. Tohto mal nožom bodnúť do ramena a do oblasti brucha," pripomenula polícia.

Po tomto napadnutí sa obvinený presunul na Obchodnú ulicu, kde mal nožom ohrozovať náhodných okoloidúcich. Adresátom vyhrážok boli aj policajti, ktorí po opakovaných nevypočutých výzvach použili voči násilníkovi služobnú zbraň. Pri zásahu poranili nezúčastnenú osobu, 15-ročné dievča.

Incidentom a postupom policajtov sa zaoberá inšpekcia Ministerstva vnútra (MV) SR. Médiám to v utorok po rokovaní vlády potvrdila šéfka rezortu Denisa Saková (Smer-SD).

Polícia takisto priznala, že obvinený muž sa pred časom prostredníctvom listu vyhrážal pracovníčke Daňového úradu fyzickým násilím. Policajt, ktorý mal preveriť podané oznámenie o vyhrážkach, prípad automaticky vyhodnotil ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. K predvolaniu na výsluch pristúpil až po námietkach prokuratúry. Prezident Policajného zboru (PZ) Milan Lučanský avizoval, že aj v tomto prípade postup príslušného policajta i jeho nadriadeného preverí policajná inšpekcia.