Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

UNICEF podporí aj tento rok aktivity Nitry pri integrácii utečencov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vďaka dobrým výsledkom sa UNICEF rozhodol pomôcť Nitre pri integrácii utečencov aj v roku 2024.

Nitra 26. januára (TASR) - Vytvorenie informačných služieb pre utečencov, uľahčenie prístupu ukrajinských detí k vzdelaniu i zlepšenie integrácie cudzincov umožnil projekt, ktorý vlani realizovalo mesto Nitra v spolupráci s Detským fondom OSN (UNICEF). Ten poskytol radnici na pomoc utečencom sumu 636.436.

Ako informovala radnica v hodnotiacej správe určenej na januárové rokovanie mestského zastupiteľstva, vďaka spolupráci s UNICEF sa v Nitre podarilo skvalitniť informačné, poradenské, integračné a ďalšie služby pre ľudí, ktorí museli z Ukrajiny utiecť pred vojnou. Zároveň sa vytvorila prepracovaná stratégia ich integrácie v meste. V rámci nej sa spustili aj aktivity na prepájanie detí a rodín na školách, vytvorili a posilnili sa aj podporné tímy na siedmich základných školách.

Vďaka dobrým výsledkom sa UNICEF rozhodol pomôcť Nitre pri integrácii utečencov aj v roku 2024. "Ide o predĺženie a finančné zvýšenie projektu UNICEF. Na podporu aktivít, ktoré súvisia s krízovou situáciou utečencov v Slovenskej republike, poskytol mestu podporu vo výške 654.956 eur. Určená je na obdobie od 1. januára do 30. novembra 2024," uviedol mestský úrad.