Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

TU a UCM podpísali partnerskú zmluvu na realizáciu projektu konzorcia

Na snímke budova Univerzity Cyrila a Metoda v Trnave, archívne foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Celkové výdavky projektu pre oboch zmluvných partnerov sú stanovené na takmer 25,3 milióna eur.

Trnava 29. apríla (TASR) - Poverený rektor Trnavskej univerzity (TU)v Trnave Miloš Lichner a rektorka Univerzity sv. Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave Katarína Slobodová Nováková podpísali v pondelok v Trnave partnerskú zmluvu na realizáciu projektu konzorcia, ktorý podporilo ministerstvo školstva z plánu obnovy a odolnosti. Informovala o tom Trnavská univerzita.

Cieľom je harmonizovať vnútorné systémy kvality, tvoriť spoločné študijné programy, integrovať knižničné, publikačné a IT systémy a zjednotiť vnútorné predpisy oboch univerzít. "Trnavské vysoké školy vďaka projektu zlepšia svoju infraštruktúru, napríklad TU plánuje vybudovať aulu a kongresové centrum v bývalom kine Sloboda," uvádza.

Celkové výdavky projektu pre oboch zmluvných partnerov sú stanovené na takmer 25,3 milióna eur. Stavebné práce by sa mali začať najneskôr v marci 2025. Projekt plánuje s akreditáciou spoločných programov a vytvorením konzorcia trnavských univerzít už v marci 2026. Jeho základným cieľom je vybudovať z Trnavy centrum excelentnej akademickej infraštruktúry.