Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Trenčín otvorí vianočné trhy v utorok, pribudne 16 drevených domčekov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

V 12 stánkoch s občerstvením nebude chýbať horúci punč, predvianočné sladkosti, zabíjačkové špeciality, grilované syry, lokše a iné vianočné špeciality.

Trenčín 3. decembra (TASR) - Na zrekonštruovanej časti Mierového námestia v Trenčíne odštartuje v utorok (5.12.) Vianočný jarmok. Potrvá do 23. decembra a jarmočné špeciality nájdu návštevníci v 56 stánkoch.

Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, na zrekonštruovanej časti Mierového námestia pribudlo minulý týždeň aj 16 nových drevených domčekov, celkovo sa tak ponuka rozšíri na 56 stánkov.

"Remeselníci ponúknu v 44 stánkoch darčeky, vianočné dekorácie, ručne vyrábané výrobky, oleje, maľované šperkovnice, bábky, misky a obrazy zo starého dreva, výrobky z ovčej vlny, ručne maľovaný hodváb, trvalky a dreviny v košoch a miskách, ozdobné vankúše, drevené hračky. Na jarmoku nájdu návštevníci aj umeleckého rezbára i prírodnú ručne vyrábanú kozmetiku," priblížila Ságová s tým, že v 12 stánkoch s občerstvením nebude chýbať horúci punč, predvianočné sladkosti, zabíjačkové špeciality, grilované syry, lokše a iné vianočné špeciality.

Jarmok potrvá od 10.00 do 18.00 hodiny, jedlá a nápoje budú predávať až do 22.00 hodiny.