Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Trenčiansky kraj chce za pol milióna zlepšiť kybernetickú bezpečnosť

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Hlavným dôvodom je nielen povinnosť vyplývajúca zo zákona, ale aj čoraz častejšie kybernetické útoky na rôzne inštitúcie.

Trenčín 16. mája (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) chce za takmer pol milióna eur zlepšiť úroveň svojej informačnej a kybernetickej bezpečnosti. Informovala o tom hovorkyňa TSK Lenka Kukučková.

Hlavným dôvodom je nielen povinnosť vyplývajúca zo zákona, ale aj čoraz častejšie kybernetické útoky na rôzne inštitúcie. Z vlastných finančných prostriedkov však kraj nedokáže zabezpečiť všetky povinnosti, ktoré mu vyplývajú zo zákonov, preto chce využiť výzvu, ktorú na tento účel vyhlásilo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

Projekt s názvom Rozvoj governance a úrovne informačnej a kybernetickej bezpečnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja chce TSK podať v rámci Operačného programu Slovensko 2021 - 2027.

"Celkové oprávnené náklady projektu sú vo výške asi 489.000 eur, žiadaná výška nenávratného finančného príspevku je 450.000 eur a osempercentné spolufinancovanie je 39.000 eur. Vlastné zdroje TSK predstavujú 77.000 eur," doplnila hovorkyňa.