Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Trenčiansky kraj bude spolupracovať na rozvoji skitouringu v pohraničí

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ako informovala vedúca odboru regionálneho rozvoja Úradu TSK Martina Lamačková, predmetom projektu je analýza územia a zmapovanie možností skitouringu v Bielych Karpatoch a v Beskydách.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Trenčín 18. mája (TASR) - Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) bude spolupracovať so Žilinským, Zlínskym a Moravskosliezským krajom na rozvoji skitouringu v česko-slovenskom pohraničí. Dohodu o spoluprácu schválili tento týždeň poslanci Zastupiteľstva TSK.

Ako informovala vedúca odboru regionálneho rozvoja Úradu TSK Martina Lamačková, predmetom projektu je analýza územia a zmapovanie možností skitouringu v Bielych Karpatoch a v Beskydách. Výstupom bude mapa Bielych Karpát a Beskýd s vyznačenými možnosťami skitouringu v tlačenej aj v elektronickej podobe.

"Kraje budú spolupracovať na rozvoji skitouringu na československom pomedzí na základe dohody o spolupráci partnerov na malom projekte v rámci Fondu malých projektov z programu Interreg Slovensko - Česko 2021 - 2027," doplnila Lamačková.

Trvanie projektu je plánované na 12 mesiacov. Jeho prínosom má byť najmä rozšírenie potenciálu cestovného ruchu, ako aj dostupnosť výstupov pre odbornú, ale aj širokú verejnosť.

Trenčiansky samosprávny kraj vystupuje v pozícii hlavného cezhraničného partnera. Na strane TSK nevzniknú žiadne výdavky, bude partnerom bez rozpočtu.