Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Trenčiansku Lodenicu ovládli malé dračie lode

Archívna snímka. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Podujatie v rámci svojho dotačného programu podporili Trenčiansky samosprávny kraj a mesto Trenčín. Vstup na festival je bezplatný.

Trenčín 24. augusta (TASR) – Takmer tri desiatky desaťčlenných posádok malých dračích lodí sa v sobotu postavili v trenčianskej Lodenici v rekreačnom areáli Ostrov na štart Small Dragon Boat – Festivalu malých dračích lodí. Podujatie je zároveň majstrovstvami Slovenska malých dračích lodí.

Ako informoval jeden z organizátorov podujatia Branislav Lobotka, súťaží sa v kategóriách juniori (do 18 rokov), open, ženy, mix a firmy a hoby na tratiach s dĺžkou 200, 500 a 1000 metrov. Na pretekoch štartujú aj zahraničné posádky.

„Súčasťou festivalu budú stánky s občerstvením, možnosť nechať si odmerať hodnoty tela na bioimpedančnej váhe (pomer tuku, svalov, vody, minerálov v tele, bazálny metabolizmus), hudobné vystúpenie, nafukovacie atrakcie pre deti a ďalšie aktivity,“ uviedol Lobotka s tým, že podujatie sa začalo o 9.00 hod. a vyvrcholí ocenením najlepších posádok podvečer o 18.00 hod.

Podujatie v rámci svojho dotačného programu podporili Trenčiansky samosprávny kraj a mesto Trenčín. Vstup na festival je bezplatný.