Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Nové ihrisko v Trebišove poteší deti zo sídliska Stred a jeho okolia

Ilustračné foto Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Detské ihrisko pozostáva z viacerých herných prvkov. Deti vo veku od dvoch do 14 rokov tu nájdu kombinovanú zostavu, ktorá je zložená z dvoch vzájomne spojených priechodných domčekov.

Trebišov 7. apríla (TASR) - V meste Trebišov nedávno pribudlo nové detské ihrisko. Tešiť sa z neho môžu najmä deti zo sídliska Stred a jeho blízkeho okolia. Z tamojšieho mestského úradu informovali, že hracia plocha je nepretržite sprístupnená širokej verejnosti a poslúži aj ostatným obyvateľom mesta, v prípade potreby aj pre materské a základné školy.

Detské ihrisko pozostáva z viacerých herných prvkov. Deti vo veku od dvoch do 14 rokov tu nájdu kombinovanú zostavu, ktorá je zložená z dvoch vzájomne spojených priechodných domčekov. Súčasťou jedného domčeka sú schodíky a hojdačka. Druhý domček disponuje šmýkačkou a ramenom. Na ramene sú umiestnené gymnastické prvky na lezenie. Deti môžu využiť dvojhrazdu, vahadlovú hojdačku s kapacitou pre štyri deti, nerezový domček s kresliacou tabuľou. "Pri trávení voľného času menšie deti potešia aj dve pružinové hojdačky v tvare koníka a motorky. Do zeleného vnútrosídliskového priestranstva pribudla tiež kovová infotabuľa," informuje radnica na svojej stránke.

Novozriadeným ihriskom mesto vytvorilo podmienky na bezpečnú hru, rozvoj pohybových aktivít a zručností najmenších Trebišovčanov, tiež na relax pre deti aj ich rodičov. Dotáciu vo výške 9500 eur na realizáciu projektu mesto získalo zo štátneho rozpočtu.