Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Mestskú políciu v Trebišove posilnil štvornohý pomocník

Na snímke psovod mestskej polície v Trebišove Ján Potoma so svojím psom - sučkou nemeckého ovčiaka Enjou v Trebišove 25. júna 2018. Foto: TASR/Roman Hanc

Sučka nemeckého ovčiaka dohliada na bezpečnosť a verejný poriadok v meste.

Trebišov 25. júna (TASR) - Mestská polícia (MsP) v Trebišove rozšírila od polovice júna svoje rady o ďalšieho príslušníka – psovoda. So svojím štvornohým pomocníkom – sučkou nemeckého ovčiaka dohliada na bezpečnosť a verejný poriadok v meste.

"Služba psovoda je potrebná predovšetkým pri zabezpečovaní kultúrno-spoločenských podujatí v letnom období, ale aj pri bežnom výkone služby. Mesto Trebišov ju bude využívať aj v čase vyplácania sociálnych dávok a počas uskutočňovania kontrol mestských lokalít, kde sa najčastejšie zdržiavajú neprispôsobivé osoby," uviedla hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.

Myšlienka prijať do služobného pomeru psovoda podľa zástupcu náčelníka trebišovskej MsP Jindřicha Sosnu zrela už dlhšie obdobie. Cieľom bolo aj takýmto spôsobom posilniť verejný poriadok. "Po prvej týždňovej službe máme veľmi pozitívny ohlas od verejnosti. Veríme, že týmto bude tento zámer splnený," uviedol Sosna.

Kynológia je pre psovoda Jána Potomu koníčkom. Jeho pes, ktorého volá Ejna, vzbudzuje podľa neho rešpekt u tých, ktorí svojím správaním narušujú verejný poriadok a pravidlá občianskeho spolunažívania. Už svojou prítomnosťou pôsobí preventívne a odrádza od takéhoto konania.