Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Tohtoročný Polievkový festival v Košiciach bude až koncom novembra

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Zmenu z 12. októbra na 30. novembra organizátori z K13 – Košické kultúrne centrá odôvodňujú technickými a hygienickými príčinami.

Košice 10. októbra (TASR) – Termín tohtoročného Polievkového festivalu v košickom Kulturparku posunuli o viac než mesiac. Zmenu z 12. októbra na 30. novembra organizátori z K13 – Košické kultúrne centrá odôvodňujú technickými a hygienickými príčinami. Mesto Košice o tom vo štvrtok informovalo na svojej webovej stránke.

Organizátori tvrdia, že pre posun termínu konania podujatia sa rozhodli vzhľadom na tohtotýždňové stanovisko regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ). „Hlavným dôvodom je to, aby  prihlásené súťažiace tímy dostali čas prispôsobiť sa prísnym podmienkam prípravy a podávania polievok, kde je potrebné dodržiavať všetky platné právne predpisy, vrátane hygienických noriem. Veľký úspech doterajších ročníkov festivalu a naša spoločná chuť nevzdať sa bude isto zárukou toho, aby to dobre dopadlo a boli dovtedy splnené všetky požiadavky od RÚVZ,“ uviedla poverená riaditeľa K13 - Košické kultúrne centrá Denisa Vágner.

Miesto podujatia aj zakúpené vstupenky zostávajú podľa jej slov v platnosti aj pre novembrový termín. V prípade, že návštevníci budú trvať na vrátení zakúpených lístkov, bude tak možné urobiť v priestoroch Informačného centra Delta na Kukučínovej ulici, takzvané Biele námestie, pred vstupom do areálu Kultuparku, a to každý deň vrátane víkendu od 10.00 h do 18.00 h.

Na vlaňajšom siedmom ročníku Polievkového festivalu v Košiciach sa zúčastnilo asi 3000 ľudí. Svoje kuchárske umenie a recepty predviedlo 43 tímov zastupujúcich rozmanité komunity mesta. Cieľom festivalu je ukázať rozmanitosť Košíc, predstaviť, kto je ich súčasťou, ako aj prehĺbiť vzájomnú toleranciu, rešpekt a úctu k inakostiam rôznych národností, skupín, komunít a jednotlivcov.