Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Následky veternej smršte v Tatranskej Lomnici už odstránili

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Vo Vysokých Tatrách je tak po niekoľkodňovej pauze lyžiarom k dispozícii desať kilometrov lyžiarskych tratí a otvorených je desať zjazdoviek s výškou snehu od 40 do 150 centimetrov snehu.

Tatranská Lomnica/Štrbské Pleso 14. decembra (TASR) - Lyžiarske stredisko v Tatranskej Lomnici je po veternej smršti už v prevádzke. Vo Vysokých Tatrách je tak po niekoľkodňovej pauze lyžiarom k dispozícii desať kilometrov lyžiarskych tratí a otvorených je desať zjazdoviek s výškou snehu od 40 do 150 centimetrov snehu. TASR o tom informovala Zuzana Fabianová z Tatry Mountain Resorts (TMR) s tým, že lyžovačka pokračuje aj na Štrbskom Plese a podmienky na lyžovanie sú v oboch strediskách veľmi dobré.

V Tatranskej Lomnici bolo stredisko zatvorené od pondelka (11.12.) pre silný vietor a následne aj pre popadané stromy na zjazdovkách a odstraňovanie kalamity. Aktuálne sa už lyžuje na zjazdovkách Lomnické sedlo, Generál, Čučoriedky východ, Čučoriedky západ, Štart západ a Esíčka. Od soboty 16. decembra pribudnú lyžiarom ďalšie kilometre zjazdoviek Štart východ, Grand slnečná a Javorová cesta. Podľa Fabianovej sa pracuje aj na dosnežení lokality Bukova hora, ktorá by mala byť v prípade dobrých snehových podmienok otvorená už v najbližších týždňoch.

„Od piatka 15. decembra sa po technickej údržbe spúšťa do prevádzky aj lanovka Solisko Expres na Štrbskom Plese, ako aj ďalšie zjazdovky, lanovky a vleky. V kompletnej prevádzke tak bude celé stredisko,“ upozornila Fabianová. Dodala, že lyžovať sa bude na všetkých zjazdovkách Interski, Solisko, Furkota, Turistická, Esíčko a Junior. Lyžiari si užijú spolu deväť kilometrov ľahkých a stredne ťažkých zjazdových tratí a od 28. decembra bude v prevádzke aj Fresh Track jazda s profesionálnym sprievodcom ešte pred oficiálnym spustením lanoviek.

V Starom Smokovci je v prevádzke aj večerné sánkovanie vždy v utorok, piatok a sobotu a od Vianoc spustia lyžovačku aj na Jakubkovej lúke.

„Počas vianočných sviatkov sa tešíme záujmu o pobyty v našich hoteloch, aktuálna obsadenosť v niektorých dosahuje až 90 percent. Počas Silvestra dopredávame posledné voľné kapacity. Tradične sú našimi hosťami najmä Slováci, Česi, Poliaci, ale počas Vianoc využívajú naše služby aj klienti z Nemecka,“ uzavrela riaditeľka obchodu a marketingu hotelov TMR Katarína Lukáčová.