Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

V Trnave prichystali workshop Kam na strednú pre ukrajinských žiakov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Skúmané oblasti boli napríklad slovenský a anglický jazyk, koncentrácia a pozornosť, logické myslenie, priestorové vnímanie, organizačné schopnosti, IT znalosti, orientácia na zákazníka a ďalšie.

Trnava 26. apríla (TASR) - Špeciálny workshop Kam na strednú pre ukrajinských žiakov končiacich ročníkov základných škôl pripravilo Talent centrum Trnava. Zámerom bolo pomôcť im zorientovať sa v možnostiach ďalšieho štúdia na Slovensku. Informoval o tom komunikačný odbor Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Žiaci siedmych a ôsmych ročníkov sa zoznámili so vzdelávacím systémom na Slovensku, dozvedeli sa o možnostiach výberu strednej školy či informačných zdrojoch o trhu práce a povolaniach. Súčasťou bolo tiež zisťovanie záujmov, zručností, talentov a vedomostí žiakov, ako aj ich silných stránok a oblastí, na ktorých môžu zapracovať. Skúmané oblasti boli napríklad slovenský a anglický jazyk, koncentrácia a pozornosť, logické myslenie, priestorové vnímanie, organizačné schopnosti, IT znalosti, orientácia na zákazníka a ďalšie.

Podujatie zabezpečil Trnavský samosprávny kraj v spolupráci s Národným inštitútom vzdelávania a mládeže (NIVAM) v rámci projektu Podpora odídencov z Ukrajiny vo vzdelávaní. Záujem prejavilo 17 detí, s lektormi mohli vďaka prekladateľom hovoriť v rodnom jazyku.