Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Bratislave sa stretnú svetoví odborníci z výskumu rakoviny

Ilustračná snímka. Foto: TASR Branislav Račko

Stretnutie svetových odborníkov sa bude zameriavať na nové poznatky z výskumu rakoviny a z nich vyplývajúce nádejné stratégie liečby tohto ochorenia. Konferencia potrvá do soboty 20. októbra.

Bratislava 16. októbra (TASR) – V Bratislave sa stretnú odborníci, ktorí sa zaoberajú výskumom rakoviny. Biomedicínske centrum (BMC) Slovenskej akadémie vied (SAV) organizuje od stredy 17. októbra výročnú konferenciu medzinárodnej spoločnosti pre výskum metabolizmu rakoviny. TASR o tom informoval Boris Urbančík z BMC SAV.

Stretnutie svetových odborníkov sa bude zameriavať na nové poznatky z výskumu rakoviny a z nich vyplývajúce nádejné stratégie liečby tohto ochorenia. "Vyše 80 vedcov z krajín ako USA, Veľká Británia, Belgicko, Taliansko, Nemecko, Portugalsko či Dánsko vrátane Slovenska bude prezentovať výsledky rôznych experimentálnych a klinických prístupov k objasneniu príčin a mechanizmov rakoviny z hľadiska zmien metabolizmu a regulácie pH v nádorových tkanivách," priblížil pre TASR Urbančík. Bude sa diskutovať aj o metabolických poruchách, ktoré prispievajú k vzniku a progresii rakoviny a o možnostiach ich ovplyvnenia.

Cieľom medzinárodného podujatia je nadviazať a upevniť medzinárodnú spoluprácu vedcov a lekárov v oblasti výskumu rakovinového metabolizmu a rozvinúť jej multidisciplinárny charakter. Konferencia potrvá do soboty 20. októbra.