Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V okresoch Lučenec, Rimavská Sobota a Revúca pribudlo 52 bytov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dano Veselský

Najviac bytov regióne, 33, pribudlo v okrese Lučenec.

Lučenec/Rimavská Sobota/Revúca 18. decembra (TASR) – Dovedna 52 bytov bolo dokončených v prvej polovici aktuálneho roka v okresoch Lučenec, Rimavská Sobota a Revúca. Informovala o tom Eva Hajová z Odboru informatiky, registrov, informačných služieb Štatistického úradu SR – Sekcie zberu a spracovania dát v priemysle a terénnych zisťovaní v Banskej Bystrici.

Najviac bytov regióne, 33, pribudlo v okrese Lučenec. „Oproti polroku 2017 sa počet dokončených bytov nezmenil," konkretizovala Hajová. V sledovanom období sa v tomto okrese podľa jej slov začalo stavať 39 bytov a medziročne tak ich počet zostal na rovnakej úrovni.

V okrese Rimavská Sobota bolo dokončených 15 bytov. „V porovnaní s polrokom 2017 sa znížil počet dokončených bytov o osem, čo je pokles o 34,8 percenta," priblížila Hajová s tým, že v sledovanom období sa v okrese začalo stavať 25 bytov. „Medziročne sa počet začatých bytov znížil o 10," dodala.

Najmenej bytov pribudlo v okrese Revúca, podľa Hajovej boli štyri. „Oproti polroku 2017 sa počet dokončených bytov zvýšil o jeden. V sledovanom období sa v tomto okrese začali stavať tri byty, čo znamená, že medziročne sa počet začatých bytov znížil o tri," zakončila.