Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Špeciálna škôlka bude naďalej sídliť na košickej Furči

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Evanjelickú špeciálnu MŠ Za rúčky navštevujú deti s rôznym stupňom postihnutia, s narušenou komunikačnou schopnosťou, Downovým syndrómom, ADHD, Aspergerovým syndrómom či kombináciou diagnóz.

Košice 26. júna (TASR) - Dve materské škôlky (MŠ), z toho jedna pre deti so špeciálnymi potrebami, budú aj naďalej sídliť v priestoroch Košického samosprávneho kraja (KSK) na Exnárovej ulici v Košiciach. Poslanci zastupiteľstva KSK im na svojom pondelkovom zasadnutí predĺžili nájom na dobu neurčitú.

Evanjelickú MŠ Sovičky v mestskej časti Dargovských hrdinov, známej ako Furča, už desiaty rok prevádzkuje Košický seniorát Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Slovensku.

Piaty rok tam funguje aj Evanjelická špeciálna MŠ Za rúčky, ktorú navštevujú deti s rôznym stupňom postihnutia, s narušenou komunikačnou schopnosťou, Downovým syndrómom, ADHD, Aspergerovým syndrómom či kombináciou diagnóz. "Zachovanie nájomcu v župných priestoroch bývalého gymnázia na košickom sídlisku Furča je opodstatnené. Ide o dlhodobo stabilného poskytovateľa výchovno-vzdelávacieho procesu a záujem rodičov detí o služby na tejto škole prevyšuje možnosti prijímania. Súčasne ide o nájomcu so zameraním aj na poskytovanie špeciálneho vzdelávania, ktorý nie je v regióne dostatočne pokrytý," povedal predseda KSK Rastislav Trnka s tým, že ide o jedinú MŠ takéhoto druhu v Košickom kraji.