Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Skalica prerozdelí na športovú činnosť klubom 43.637 eur

Foto: deutschebank.ge

Do výberu bolo v riadnom termíne prihlásených 18 projektov s požadovanou výškou dotácie 106.142 eur. KVMaŠ navrhla podporiť 17 projektov z dôvodu obmedzeného objemu finančných prostriedkov.

Skalica 18. februára (TASR) – Mesto Skalica poskytne dotácie zo svojho rozpočtu pre športové kluby v celkovej výške 43.637 eur. Rozhodli o tom poslanci na svojom februárovom zasadnutí na návrh Komisie pre vzdelávanie, mládež a šport (KVMaŠ) pri mestskom zastupiteľstve (MsZ) v Skalici.

Do výberu bolo v riadnom termíne prihlásených 18 projektov s požadovanou výškou dotácie 106.142 eur. KVMaŠ navrhla podporiť 17 projektov z dôvodu obmedzeného objemu finančných prostriedkov. Nepodporila jeden projekt, ktorým je športová činnosť Skalickej hokejovej ligy.

Najviac z finančného balíka dostal TJ Sokol Skalica vo výške 8550 eur, ktoré podľa projektu využije na organizovanie súťaží, cvičenia, tréningy a zájazdy. Viac ako 5000 eur získal Volejbalový klub Skalica na sezónne náklady mládežníckych družstiev dievčat a takisto aj Športový klub Skalica na svoju pravidelnú činnosť.