Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V R. Sobote plánujú zvýšiť počet nadštandardných izieb v pôrodnici

Ilustračná snímka Foto: TASR/Roman Hanc

Nemocnica tiež rozšírila výber prostriedkov na zmiernenie bolesti, rodičky ju tak môžu tlmiť napríklad aj inhaláciou medicínskych plynov.

Rimavská Sobota 18. januára (TASR) – Zo štyroch na šesť by sa mal zvýšiť počet nadštandardných izieb v pôrodnici rimavskosobotskej nemocnice Svet zdravia (SZ). Podľa predstaviteľov tohto zdravotníckeho zariadenia izby pribudnú v priebehu aktuálneho roka.

“Zámerom je rozšíriť počet nadštandardných izieb na gynekologicko-pôrodníckom oddelení vzhľadom na narastajúci záujem o ich využitie,” uviedol jeho primár Ondrej Balco s tým, že v minulom roku im pribudli dve nové polohovateľné pôrodné lôžka, čo zvýšilo komfort rodičiek pri pôrode. Nemocnica tiež rozšírila výber prostriedkov na zmiernenie bolesti, rodičky ju tak môžu tlmiť napríklad aj inhaláciou medicínskych plynov.

O zvýšenom záujme o pôrodnicu podľa jeho slov svedčí i vyšší počet pôrodov, ktorých sa vlani v zariadení uskutočnilo dovedna 1215. V porovnaní s predchádzajúcim rokom je to nárast o 85 pôrodov a rimavskosobotská nemocnica sa v ich celkovom počte v rámci siete SZ zaraďuje na tretie miesto.