Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

Rekonštrukcia slepej ulice v B.Bystrici finišuje,ľudia čakali 30 rokov

Na snímke z dronu Námestie SNP v Banskej Bystrici, dole uprostred Pomník padlým hrdinom sovietskej a rumunskej armády, uprostred kamenná fontána, Mariánsky stĺp a za ním Hodinová veža. Foto: TASR Michal Svítok

Samospráva na tento účel vyčlenila v mestskom rozpočte financie vo výške 130.000 eur.

Banská Bystrica 21. apríla (TASR) - Po komplexnej obnove hlavnej cesty na Poľnej ulici v Banskej Bystrici v smere do Malachova za takmer pol milióna eur mesto v týchto dňoch finišuje už aj s rekonštrukciou 550-metrovej slepej ulice. Obyvatelia v tejto lokalite tak po 30 rokoch budú mať komfortný prístup k svojim domom.

"Cesta bola dlhodobo v zlom stave a v kombinácii s minuloročnými aktivitami plynárov jej havarijný stav obmedzoval domácich v prístupe k ich rodinným domom. Keďže nebolo možné realizovať jej opravu, rozhodli sme sa ju komplexne zrekonštruovať a odvodniť," konštatoval na sociálnej sieti primátor Ján Nosko s tým, že obyvatelia to žiadali už desaťročia.

Samospráva na tento účel vyčlenila v mestskom rozpočte financie vo výške 130.000 eur. Stavebné práce sa jej však pre nevhodné klimatické podmienky nepodarilo zrealizovať minulý rok, s rekonštrukciou naplno začala až s príchodom tohtoročnej jari.