Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na R1 sa pre poľadovicu zrazilo 13 áut

Na snímke dopravná nehoda na 93. kilometri rýchlostnej cesty R1. Foto: KR PZ Banská Bystrica

Rýchlostná cesta R1 v úseku Nová Baňa smer Nitra je od 10.15 h opäť prejazdná.

Nová Baňa/Žarnovica/Hronský Beňadik 31. januára (TASR) - Rýchlostná cesta R1 v úseku Nová Baňa smer Nitra je od 10.15 h opäť prejazdná.

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Jana Vrbická, na spomínanom úseku došlo k viacerým dopravným nehodám, pri ktorých sa spolu z dôvodu poľadovice zrazilo 13 vozidiel.

Podľa slov Vrbickej, polícia zatiaľ eviduje dve ľahko zranené osoby.

Ako TASR informoval hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel, jeden zo zranených utrpel povrchové poranenia hrudníka a druhý povrchové poranenia hlavy. Oboch zranených previezli na chirurgické oddelenie nemocnice v Žiari nad Hronom.

Fotogaléria: Dopravná nehoda na R1:





Podľa informácií od hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Erika Piatra sa nehoda stala na 93. kilometri rýchlostnej cesty R1. "Na miesto udalosti bolo postupne vyslaných 16 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru s technikou z hasičských staníc v Novej Bani, Žiari nad Hronom, vo Zvolene a v Banskej Bystrici."

Ako doplnil Piater, príslušníci HaZZ zabezpečili vozidlá proti vzniku požiaru a ostatným účastníkom dopravnej nehody boli poskytnuté deky vzhľadom na nepriaznivé počasie na mieste udalosti.