Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Regióny

Prípad nelegálnej migrácie riešili mestskí policajti po prvý raz

Nelegálnych migrantov v uliciach Michaloviec mestskí policajti doteraz nezadržali. "Podľa mojich informácií, ide o prvý takýto prípad," poznamenal náčelník mestskej polície Dušan Šanta.

Michalovce 5. apríla (TASR) - Pomocnú ruku pri odhaľovaní nelegálnej migrácie poskytli dnes príslušníkom hraničnej polície po prvý raz aj mestskí policajti z Michaloviec. V centre mesta zadržali troch cudzincov z Moldavska, ktorí sa dostali na územie Slovenska neoprávnene mimo hraničného priechodu.

Mestskí policajti zaznamenali pohyb cudzincov pri autobusovom nástupišti na Kostolnom námestí v Michalovciach približne o 9.15 h počas hliadkovej služby. "Následne vykonali kontrolu a keďže osoby nevedeli dôveryhodne preukázať svoju totožnosť, previedli sme ich na michalovské oddelenie cudzineckej polície," informoval TASR náčelník mestskej polície Dušan Šanta.

Ako ďalej uviedol, nelegálnych migrantov v uliciach Michaloviec mestskí policajti doteraz nezadržali. "Podľa mojich informácií, ide o prvý takýto prípad," poznamenal Šanta.

Spôsob, akým sa traja Moldavčania dostali do Michaloviec, ako aj cieľ ich ďalšej cesty, momentálne skúma polícia. "V súčasnosti prebiehajú procesné úkony, preto nie je možné poskytnúť podrobnejšie informácie," povedala pre TASR hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.