Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Primátorom Revúcej bude J. Buchta, zameria sa na problémy mesta

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Palkovič

Po nástupe do funkcie chce podľa vlastných slov začať riešiť problémy, ktoré mesto tlačia najviac, teda životné prostredie.

Revúca 12. novembra (TASR) – Primátorom Revúcej bude počas nasledujúcich štyroch rokov výskumný pracovník a súčasný viceprimátor Július Buchta (Smer-SD, SNS). Na čele mesta vystrieda Evu Cireňovú, ktorá už v posledných komunálnych voľbách nekandidovala.

Ako Buchta uviedol pre TASR, predvolebná kampaň bola podľa neho mimoriadne špinavá a neseriózna. „Ja viem, že sa v nej ‚vyťahujú veci‘ na protikandidátov, ale malo by to mať určitú hranicu slušnosti a ľudskosti. V každom prípade však ďakujem všetkým svojim voličom za podporu, veľmi si ju vážim. Budem sa snažiť, aby som splnil svoje plány a povinnosti tak, aby ma v nasledujúcich komunálnych voľbách ľudia poznali takého, aký naozaj som,“ podotkol novozvolený primátor.

Po nástupe do funkcie chce podľa vlastných slov začať riešiť problémy, ktoré mesto tlačia najviac, teda životné prostredie. „To v sebe zahŕňa aj zimnú údržbu ciest, prevádzku klziska, ako aj odvoz komunálneho odpadu,“ konkretizoval Buchta s tým, že táto podhodnotená oblasť stojí mesto nemalé finančné prostriedky a chce preto začať zmeny podľa vzoru iných miest.

„Druhým krokom bude riešenie spoločnosti Bytové hospodárstvo, kde súčasný konateľ končí vo funkcii od 1. januára 2019. Je potrebná kompletná reorganizácia s rozšírením prác súvisiacich so správou mestského majetku,“ dodal nastupujúci primátor, ktorý mieni ďalej riešiť aj dopravnú situáciu v meste a zmeny plánuje aj vo fungovaní mestského úradu a mestskej polície. „Určité zmeny chcem priniesť aj do rokovaní mestských zastupiteľstiev,“ dodal.

Ako informuje mestská volebná komisia na internetovej stránke mesta, Buchta získal 1760 hlasov z celkovo 3601 odovzdaných platných hlasovacích lístkov, čo je podiel 48,41 percenta. Druhý sa umiestnil Marko Rus (nezávislý) s 1451 hlasmi, tretí bol Karol Hatala (347) a štvrtý Rudolf Steigauf (Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku).