Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Zber nebezpečného odpadu v Prievidzi zabezpečia v dvoch etapách

Ilustračná snímka Foto: TASR

Prvá etapa zberu bude vo vybraných častiach mesta v sobotu, druhá o týždeň neskôr, 20. apríla v ďalších lokalitách.

Prievidza 12. apríla (TASR) - Zber nebezpečného odpadu zabezpečí mesto Prievidza v dvoch etapách. S prvou začne vo vybraných častiach v sobotu (13. 4.), odpad bude zbierať priamo od obyvateľov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

"Okrem štandardného zberu komunálneho odpadu s využitím nádob môžu obyvatelia využiť aj ďalšie spôsoby odovzdania rôzneho druhu odpadu. K nim patrí aj zber nebezpečného odpadu, ktorý každoročne realizuje mesto formou mobilného zberu," pripomenula Krajčiová.

Nebezpečný odpad je podľa nej taký odpad, ktorý je škodlivinou alebo ktorý svojimi vlastnosťami je alebo môže byť nebezpečný pre zdravie obyvateľstva alebo životné prostredie. Medzi neho patria absorbenty, filtračné materiály, rozpúšťadlá, kyseliny, žiarivky, farby, vyradené elektronické zariadenia či batérie.

"Zber nebezpečných látok z komunálneho odpadu realizujeme ako mobilný zber priamo od obyvateľov a vykonáva ho spoločnosť T+T. Odpad je preto potrebné odovzdať osobne s udaním údajov o mene a bydlisku obyvateľa, je zakázané ponechať ho voľne položený na mieste zberu," vysvetlila referentka pre komunálne odpadové hospodárstvo Zuzana Iliašová.

Prvá etapa zberu bude vo vybraných častiach mesta v sobotu, druhá o týždeň neskôr, 20. apríla v ďalších lokalitách. Bližšie informácie nájdu obyvatelia na webe mesta.