Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na Námestie slobody v Prievidzi zavíta po prestávke blší trh

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Predaja na trhu sa môžu zúčastniť výlučne predajcovia so zberateľským a ručne vyrobeným sortimentom, second-hand oblečením, použitými knihami a ďalšími predmetmi v zachovalom stave.

Prievidza 19. marca (TASR)- Na Námestie slobody v Prievidzi sa po niekoľkomesačnej prestávke vráti blší trh. Ručne vyrobené produkty, zberateľské predmety či knihy si tam budú môcť záujemcovia zakúpiť v sobotu 24. marca od 9.00 h do 13.00 h, informovala Nina Pekárová z propagačného oddelenia Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi.

"Veríme, že jarné upratovanie neobíde žiadnu domácnosť a v tom prípade si bude môcť verejnosť opäť nakúpiť milé drobnosti, ktoré doteraz skrývali pivnice alebo povaly domov či bytov. Zároveň budú môcť ľudia objaviť ručne vyrobené vecičky, náušnice a bižutériu a získať aj rôzne zberateľské predmety, knihy či oblečenie pre deti i dospelých," načrtla Pekárová.

Podobne ako pred Vianocami i tento blší trh pred Veľkou nocou podľa nej ponúkne viacero tematicky ladených predmetov. "Súčasťou trhu bude aj ďalší zo série výpredajov kníh, ktorý pripravila Mestská knižnica Mikuláša Mišíka v Prievidzi. Záujemcovia si budú môcť vybrať knihy rôznych žánrov a tematického zamerania či už od slovenských alebo zahraničných autorov. Zaujímavá je aj symbolická cena, ktorou návštevníci prispejú na nákup nových kníh a obnovu knižničného fondu knižníc," dodala.

Predaja na trhu sa môžu zúčastniť výlučne predajcovia so zberateľským a ručne vyrobeným sortimentom, second-hand oblečením, použitými knihami a ďalšími predmetmi v zachovalom stave. Účasť na blšom trhu je pre nich bezplatná.