Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Lyžiarsky vlek vo Veľkej Lehôtke sa dočká obnovy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Financie na jeho rekonštrukciu i údržbu vyčlení prievidzská samospráva v rozpočte mesta.

Prievidza 5. marca (TASR)- Lyžiarsky vlek v prievidzskej mestskej časti Veľká Lehôtka prejde obnovou. Financie na jeho rekonštrukciu i údržbu vyčlení prievidzská samospráva v rozpočte mesta.

S myšlienkou vyčleniť financie na obnovu a údržbu vleku sa na komisiu športu, mládeže a voľnočasových aktivít pri prievidzskom mestskom zastupiteľstve obrátili zástupcovia športového klubu KRŠEL-Veľká Lehôtka, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Športový klub KRŠEL-Veľká Lehôtka podal na komisiu žiadosť o dotáciu vo výške 4500 eur. "Vítame iniciatívu klubu a nakoľko nám záleží na rozvoji lyžiarskeho vleku, rozhodli sme sa vyčleniť finančné prostriedky priamo z rozpočtu mesta. Návrh bude zahrnutý už v jeho prvej úprave," uviedla primátorka Katarína Macháčková. Mesto má podľa nej záujem, aby bol lyžiarsky vlek po finančnej podpore z jeho strany a po kompletnej rekonštrukcii pre deti z Prievidze určité obdobie zadarmo.

"Obnova vleku bude zameraná predovšetkým na výmenu vlečného lana, výmenu a modernizáciu elektroinštalačného zariadenia, ďalej výmenu osvetlenia svahu, novú povrchovú úpravu vleku a ďalšie," dodal Ďureje.

Lyžiarsky vlek sa nachádza v mestskej časti Veľká Lehôtka, 30 rokov ho predovšetkým v zimnom období využívali najmä rodiny s deťmi. Jeho svahové podmienky sú vyhovujúce najmä pre lyžovanie začiatočníkov. V poslednom období ho verejnosť využíva počas celého roka, a to aj v letných mesiacoch. Získava si obľubu aj v radoch adrenalínových športovcov, pretože na ňom vzniklo niekoľko horských cyklodráh.