Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Prievidza chce zrekonštruovať cvičebný priestor v ZŠ Energetikov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Investíciu má mesto záujem financovať z projektu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR zameraného na rozvoj výchovy a vzdelávania žiakov v oblasti telesnej a športovej výchovy.

Prievidza 10. októbra (TASR)- Samospráva Prievidze chce zrekonštruovať cvičebný priestor v Základnej škole (ZŠ) na ulici Energetikov. Na práce za viac ako 88.000 eur bude žiadať financie od rezortu školstva. TASR informoval vedúci referátu pre projekty a investície Mestského úradu v Prievidzi Ivan Benca.

"Rekonštrukcia cvičebného priestoru zahŕňa demontáž pôvodnej palubovej podlahy s pružnou podložkou, položenie fólie proti vlhkosti, dodávku a montáž pružného podkladu so zateplením a športovej podlahy parketového systému, výmenu obloženia stien, maľby a ďalšie súvisiace práce," konkretizoval Benca.

Investíciu má mesto záujem financovať z projektu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR zameraného na rozvoj výchovy a vzdelávania žiakov v oblasti telesnej a športovej výchovy formou dostavby, rekonštrukcie alebo výstavby novej telocvične a vybavenia telocvične. Náklady na realizáciu prác odhadlo na 88.739 eur, od rezortu školstva bude žiadať 70.990 eur. Na financovaní projektu sa tak bude v prípade úspešnej žiadosti podieľať sumou 17.749 eur.

Predloženie projektu a kofinancovanie mesta schválili na svojom rokovaní začiatkom tohto mesiaca prievidzskí mestskí poslanci.