Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pri nehode v Rohovciach sa zranilo 7 ľudí, vodička nedala prednosť

Záchranári na mieste nehody. Foto: HaZZ

Na mieste nehody zasahujú celkovo štyri posádky záchrannej zdravotnej služby i leteckí záchranári.


Bratislava 23. júna (TASR) - Hasiči z Dunajskej Stredy a Šamorína zasahovali v sobotu pri vážnej dopravnej nehode v katastri obce Rohovce (okres Dunajská Streda) na štátnej ceste II/506 v smere na Kyselicu. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová.

"Pri nehode sa zrazila jedna dodávka a dve osobné vozidlá. Zranilo sa celkom sedem účastníkov nehody,” uviedla Farkasová. Zranenie utrpela okrem cestujúcich aj žena stojaca na autobusovej zastávke.

"Nehoda si vyžiadala sedem zranených, z toho sa štyri osoby, vrátane maloletého dieťaťa, zranili ťažko, tri osoby utrpeli ľahšie zranenia," informovala hovorkyňa Operačného strediska Zdravotnej záchrannej služby (ZZS) Alena Krčová, podľa ktorej na mieste nehody zasahovali celkovo štyri posádky ZZS i leteckí záchranári.

Podľa slov Zuzany Hopjakovej z leteckej záchrannej služby Air Transport Europe boli na miesto nehody privolané dva záchranárske vrtuľníky. Posádka leteckých záchranárov z Bratislavy si na mieste prevzala maloleté dieťa z osobného auta, ktoré sa zrazilo s mikrobusom. „S poraneniami viacerých častí tela bolo v stabilizovanom stave letecky prevezené do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Bratislava – Kramáre," uviedla Hopjaková.

Druhá posádka z Nitry si po prílete k miestu dopravnej nehody prevzala do svojej starostlivosti 30-ročnú vodičku, ktorá už bola z auta vyslobodená a u ktorej bolo nutné začať okamžitú resuscitáciu. „S vážnym poranením hlavy a hrudníka bola na umelej pľúcnej ventilácií v kritickom stave leteckými záchranármi prevezená do Univerzitnej nemocnice Bratislava – Kramáre," dodala Hopjaková.

Nehodu pravdepodobne spôsobilo nedanie prednosti v jazde. Informovala o tom trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

"V križovatke ciest došlo k zrážke dvoch vozidiel. Príčinou nehody bolo pravdepodobne nedanie prednosti v jazde zo strany vodičky jedného z vozidiel," uviedla Linkešová, podľa ktorej sú okolnosti a príčiny nehody predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania.