Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Automobilka v Trnave je krajšia, skrášlili ju nové stromčeky

Ilustračné foto Foto: TASR

Zamestnanci mali a využili tiež možnosť vysadiť aj malý stromček, ku ktorému bude neskôr osadená tabuľka s ich menom.

Trnava 24. marca (TASR) – Spolu 208 nových mladých stromov bude rásť od tohto víkendu pred plotom automobilky PSA Peugeot Citroën Slovakia. Trnavský závod sa rozhodol takýmto krokom k zlepšeniu životného prostredia uviesť do života svoj nový model Peugeot 208.


Automobilka pripravila v tejto súvislosti pre svojich zamestnancov i pracovníkov dodávateľských firiem možnosť vyskúšať si model v praxi. Každý, kto mal záujem, sa dnes mohol sám, alebo aj s deťmi či partnerom previezť na 208-čke v areáli závodu, v jeho okolí, alebo zájsť na blízku diaľnicu či do ulíc Trnavy. Táto možnosť bude ešte aj v nedeľu 25. marca. Na parkovisku pri závode boli vystavené aj ďalšie modely koncernu, viaceré Peugeoty, Citroëny a tiež skútre. Nechýbal ani najnovší elektromobil.

Každý, kto mal záujem, sa dnes mohol sám, alebo aj s deťmi či partnerom previezť novom modeli Peugeot 208 v areáli závodu, v jeho okolí, alebo zájsť na blízku diaľnicu či do ulíc Trnavy
Foto: TASR/AP


Zamestnanci mali a využili tiež možnosť vysadiť aj malý stromček, ku ktorému bude neskôr osadená tabuľka s ich menom. Asistentmi pri sadení boli nielen odborní pracovníci na zeleň, ale hlavne žabiak, ktorý sa stal maskotom akcie. Zaujal najmä deti, pre ktoré automobilka pripravila na dnes aj niekoľko atrakcií, okrem iných tiež súťaž v triedení odpadu.

Tu bude player



PSA v Trnave


Automobilka v Trnave je technologicky najnovšou v skupine PSA Peugeot Citroën. Strategická investícia, ktorú francúzsky koncern oznámil v januári 2003, dosiahla do začatia výroby 700 miliónov eur.

V júni 2006 sa začala výroba modelu Peugeot 207, v roku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku. Investície do jeho výroby dosiahli ďalších 100 miliónov eur.

Predsériovú výrobu Peugeot 208 spustili v novembri 2011. V súčasnosti závod naberá nových zamestnancov pre spustenie tretej výrobnej zmeny.
Zelený závod

"Sme zelený a ekologicky zameraný závod, toto je pre nás primeraná forma prezentácie nového vzoru automobilu," uviedla hovorkyňa závodu Ivana Pavelková.

Prvý stromček zasadil generálny riaditeľ PSA Peugeot Citroën Slovakia Luciano Biondo, po ňom členovia vedenia i predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš a viceprimátor Trnavy Bystrík Stanko.

Ten iniciatívu automobilky ocenil. Povedal, že samospráva by privítala, keby sa takto ústretovo voči životnému prostrediu postavili aj ďalšie spoločnosti na území mesta.

"Na radnici uvažujeme nad tým, že aj každý poslanec by vysadil aspoň vlastný strom," dodal Stanko pre TASR. Skúšobná jazda na elektromobile priviedla viceprimátora k úvahe, že tento typ ekologických vozidiel by bol vhodný pre potreby trnavskej radnice. "Má dojazd 150 kilometrov na jedno nabitie, v meste je to ideálne," dodal.