Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Prešovskí policajti zachránili topiacu sa 72-ročnú ženu

Ilustračné foto Foto: TASR

Žena sa išla prejsť na čerstvý vzduch k rieke Torysa. Tu jej prišlo zle a odpadla, pričom spadla do rieky.

Prešov 9. novembra (TASR) - Šiesti prešovskí policajti zachránili pred utopením ženu, ktorá v pondelok (5. 11.) večer spadla v Prešove do rieky Torysa. Informoval o tom krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik.

„V čase okolo 17.10 h. boli tri policajné hliadky vyslané na prešovské Sídlisko III., kde za obchodným domom mala do rieky spadnúť jedna osoba,“ priblížil hovorca.

Hliadka, ktorá prišla ako prvá, prešla cez cyklistický chodník až k obchodnému domu, kde policajti začuli volanie o pomoc mladého páru. Ten policajtom povedal, že v rieke je osoba, ktorú unáša prúd. Medzitým na miesto dorazili ďalšie dve policajné hliadky.

„Všetci šiesti policajti okamžite skočili do rieky a z vody vytiahli ženu, ktorá bola tvárou pod vodou,“ dodáva Džobanik. Príslušníkom policajného zboru pomáhal aj ďalší človek stojaci na brehu, ktorému dali svetelný lampáš, aby im osvetľoval miesto vo vode.

„Žena bola našťastie pri vedomí a slabo komunikovala. Po jej vytiahnutí na breh dorazili na miesto aj ostatné záchranné zložky, ktoré pomohli so záchranou a ženu následne previezli do nemocnice,“ objasnil hovorca. Topiaca sa žena bola stotožnená ako 72-ročná klientka prešovského zariadenia pre seniorov.

Po ošetrení v nemocnici policajtom uviedla, že bola v obchodnom dome, kde jej prišlo zle. Išla sa preto prejsť von na čerstvý vzduch k rieke Torysa. Tu jej však opäť prišlo zle a odpadla, pričom spadla do rieky. Prebrala sa, až keď k nej v rieke prišli policajti a začali sa jej prihovárať.

„Policajti zachránili dôchodkyňu v poslednej chvíli, nakoľko studenou vodou bola stuhnutá a úplne vysilená a navyše ju unášal prúd. V prípade neposkytnutia pomoci by sa zrejme utopila,“ uzavrel Džobanik.