Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Večerný beh Prešovom prinesie dopravné obmedzenia, hlavnú ulicu uzavrú

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Preteky s trasou päť kilometrov sa začnú o 19.00 h a s trasou desať kilometrov o 19.40 h. Vyhodnotenie pretekov bude o 21.00 h.

Prešov 26. apríla (TASR) - Hlavnú ulicu v Prešove zaplnia v sobotu (27. 4.) bežci. Spoločne pobežia Prešov stars run - Večerný beh centrom Prešova. TASR o tom informovala tlačová referentka mestského úradu Lenka Šitárová. Podujatie si vyžiada i dopravné obmedzenia.

"Prešov Stars Run je 1. kolo Prešov Running Series 2024 - Bodovanej bežeckej série pozostávajúcej z troch súťažných behov, ktoré sa uskutočnia v mesiacoch apríl, jún a august v obľúbených častiach mesta Prešov, ale aj mimo neho," povedala Šitárová a doplnila, že podujatie sa uskutoční pod záštitou primátora mesta Prešov Františka Oľhu.

V budove mestského úradu budú organizátori o 16.30 h vydávať štartovné čísla na detské behy, ktoré sa uskutočnia od 18.00 h a tiež pre dospelých. Preteky s trasou päť kilometrov sa začnú o 19.00 h a s trasou desať kilometrov o 19.40 h. Vyhodnotenie pretekov bude o 21.00 h.

Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) v tejto súvislosti upozorňuje na obmedzenia a to, že od 18.00 h do 22.00 h bude Hlavná ulica pre dopravu uzavretá. Rozpis spojov MHD je zverejnený na webstránke DPMP.

V nedeľu (28. 4.) sa pri jednom z obchodných centier na sídlisku Sekčov uskutoční i nesúťažný charitatívny Narcisový beh. Výťažok z registrácie bude venovaný Lige proti rakovine. Zúčastniť sa ho môžu deti i dospelí. Registrácia účastníkov je o 15.00 h a samotný beh sa začne o 16.00 h.