Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Pre údajnú spreneveru vo Vydavateľstve Tempo začala polícia stíhanie

Centrum okresného mesta Partizánske Foto: Teraz.sk/Monika Voleková

Na možnú spreneveru vo vydavateľskej spoločnosti Tempo upozornil hlavný kontrolór mesta Partizánske Dušan Beduš, ktorý ešte začiatkom augusta podal na miestnu prokuratúru trestné oznámenie.

Partizánske 20. októbra (TASR) - V prípade údajnej sprenevery v partizánskej spoločnosti Vydavateľstvo Tempo začal policajný vyšetrovateľ z Trenčína trestné stíhanie voči neznámemu páchateľovi, a to vo veci pokračovacieho prečinu sprenevery. Pre TASR to potvrdil trenčiansky krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

"Daná vec je štádiu vyšetrovania. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," uviedol ďalej Kudlička.

Na možnú spreneveru v partizánskej spoločnosti upozornil hlavný kontrolór mesta Dušan Beduš, ktorý ešte začiatkom augusta podal na miestnu prokuratúru trestné oznámenie. V rámci svojej kontroly nakladania s finančnými prostriedkami a majetkom spoločnosti za roky 2015, 2016 a časti roka 2017 zistil celkovo 25 kontrolných zistení, ktoré spočívali v nedodržiavaní zákona o účtovníctve a možnom neoprávnenom použití finančných prostriedkov. Zároveň však upozornil, že v čase výkonu kontroly mu neboli predložené relevantné doklady. "Na základe uvedených kontrolných zistení možno konštatovať, že okrem ďalších skutočností nie je možné dôveryhodne preukázať nakladanie s finančnými prostriedkami vo výške 21.646,88 eura," ozrejmil Beduš, ktorý o výsledkoch kontroly a svojom postupe informoval mestských poslancov na ich rokovaní koncom augusta.

Pre podozrenia skončil na svojom poste dovtedajší konateľ spoločnosti, ktorého ešte koncom júna odvolali z funkcie partizánski mestskí poslanci na návrh primátora Jozefa Božika. Rovnako o miesto prišla aj vtedajšia účtovníčka. Mesto tiež zabezpečilo vykonanie hĺbkového auditu účtovníctva firmy. Bývalého konateľa, ktorý sa k prípadu nevyjadril, nahradili dve nové konateľky.

Firma okrem iného vydáva regionálne noviny a zabezpečuje regionálne televízne vysielanie. Jej jediným spoločníkom je mesto Partizánske.