Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Pre rekonštrukciu strechy a krovu ZUŠ hľadajú fotografie z požiaru

Základná umelecká škola (ZUŠ) v Banskej Štiavnici tento rok slávi 60. výročie svojho založenia. Na snímke budova Základnej umeleckej školy v Banskej Štiavnici, ktorá sídli na Námestí sv. Trojice. Foto: TASR - Jana Vodnáková

Samospráva uviedla, že spoločnosť aktuálne intenzívne pracuje na projekte krovu a strechy objektu, v ktorom pred požiarom sídlila základná umelecká škola (ZUŠ).

Banská Štiavnica 21. decembra (TASR) - V súvislosti s rekonštrukciou krovu a strechu Szitnyayovského domu v Banskej Štiavnici, ktoré zhoreli počas marcového ničivého požiaru, hľadá spoločnosť Obnova, s. r. o., fotografie a videá objektu počas požiaru. Informovalo o tom mesto Banská Štiavnica na sociálnej sieti.

Samospráva uviedla, že spoločnosť aktuálne intenzívne pracuje na projekte krovu a strechy objektu, v ktorom pred požiarom sídlila základná umelecká škola (ZUŠ). "Ako doplnok majú záujem z dostupných fotografii a videí, aj s pomocou umelej inteligencie a podkladov, ktoré majú, zložiť verný model krovu," konštatuje radnica.

Preto žiadajú verejnosť o zaslanie fotografií a videí ZUŠ počas požiaru z fotoaparátov aj mobilných telefónov v plnom rozlíšení na emailovú adresu spoločnosti. Vítané sú aj fotografie krovu objektu.