Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Požiar ubytovne v bratislavskom Ružinove si vyžiadal dve obete

Požiar ubytovne na Mlynských luhoch v Bratislave. Foto: Facebook/PHaZZ SR

V čase vypuknutia požiaru sa na mieste nachádzalo približne 50 ľudí, ktorých z priestorov ubytovne evakuovali.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Požiar ubytovne v bratislavskej mestskej časti Ružinov, ktorý sa stal vo štvrtok 25. apríla, si vyžiadal dve usmrtené osoby. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

"Pri štvrtkových likvidačných prácach bola nájdená ďalšia osoba, ktorá nejavila známky života. Celkovo si požiar ubytovne vyžiadal osem zranených a dve usmrtené osoby," uviedla Farkasová.



Vo štvrtok boli bratislavskí hasiči privolaní k požiaru ubytovne na Mlynských Luhoch, ktorý vypukol pred 12.00 h. "Lokalizovať sa im ho podarilo približne po dvoch hodinách, úplne ho zlikvidovali až pred 23.00 h. V piatok ráno sa na mieste lokálne rozhorelo jedno ohnisko, ktoré hasiči po príchode ihneď uhasili," priblížila Farkasová.

Bratislavskí policajti na sociálnej sieti informovali, že v čase vypuknutia požiaru sa na mieste nachádzalo približne 50 ľudí, ktorých z priestorov ubytovne evakuovali. Policajti tiež uvádzajú, že požiar vypukol v jednej z izieb v ubytovni pre bezdomovcov na Štedrej ulici.