Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Polícia šetrí krádež lán na železničnej trati pri hranici s Poľskom

ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Drozd

Pre poškodenú spoločnosť vznikla škoda takmer 2600 eur. Okrem toho páchateľ krádežou lán spôsobil, že mohlo dôjsť k posunutiu celej zostavy trolejového vedenia a tým k porušeniu jeho zjazdnosti.

Stará Ľubovňa 16. januára (TASR) – Polícia vyšetruje krádež bronzových lán na severnom Spiši. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Starej Ľubovni vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie za prečin krádeže a prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.

"K uvedeným skutkom došlo koncom novembra 2018 na železničnej trati smere od štátnej hranice s Poľskou republikou po obec Orlov. Zatiaľ neznámy páchateľ ukradol bronzové laná - kotvenie pevného bodu nosného lana, s celkovou dĺžkou 920 metrov a prierezom 70 štvorcových milimetrov," ozrejmila hovorkyňa.

Pre poškodenú spoločnosť vznikla škoda takmer 2600 eur. Okrem toho páchateľ krádežou lán spôsobil, že mohlo dôjsť k posunutiu celej zostavy trolejového vedenia a tým k porušeniu jeho zjazdnosti. "Páchateľ teda svojím konaním ohrozil prevádzku trakčného vedenia ako všeobecne prospešného zariadenia, za čo mu hrozí až päťročné väzenie," uzavrela Ligdayová.