Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pomôžte nájsť násilníka, ktorý olúpil v Bratislave 79-ročnú ženu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

K trestnému činu došlo v nedeľu (11. 2.) v podchode na Hodžovom námestí.

Bratislava 12. februára (TASR) - Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý v nedeľu (11.2.) lúpežne prepadol 79-ročnú dôchodkyňu. K trestnému činu došlo v podchode na Hodžovom námestí v Bratislave.

"V čase okolo 09.30 h doposiaľ neznámy páchateľ sotil do poškodenej 79-ročnej dôchodkyne, ktorá v dôsledku toho spadla na zem," opísal bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Páchateľ následne vytrhol kabelku, ktorú si dôchodkyňa držala v rukách, a z miesta utiekol. Dôchodkyňa v nej mala osobné doklady a hotovosť vo výške dve eurá. Pri páde utrpela ľahké zranenia.

Nakoľko v tomto prípade páchateľ použil násilie v úmysle zmocniť sa cudzej veci na chránenej osobe, v prípade preukázania viny je možné uložiť v súlade so zákonom trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov, uviedol policajný hovorca.

Polícia vyzvala svedkov, ktorí disponujú informáciami, ktoré by mohli napomôcť k objasneniu skutku, aby ich oznámili na bezplatnom čísle polície 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení.